56666883_1714260885386005_2516571391998820352_n

Video, De Weg naar Succes

Mijn klanten zijn rasechte ondernemers. Mensen die echt willen gaan, die gepassioneerd zijn, die een brandend verlangen hebben om hun bedrijf succesvol te laten zijn en hier ook ALLES voor willen doen. Mijn klanten zijn geen twijfelaars, maar besluiten snel. Ze weten wat ze willen en ze gaan hiervoor. Daarom zijn ze ook succesvol, of zijn ze hard op weg naar het succesvolle leven. De ene is MEGA succesvol, maar heel klein, werkt alleen en vanuit huis. De ander heeft een ONWIJS groot pand en werkt met 200 medewerkers en draaien miljoenen en miljarden aan omzet ieder jaar. Waarom werkt video bij de ene dan wel, en de andere weer niet?

Mijn klanten zijn rasechte ondernemers. Mensen die echt willen gaan, die gepassioneerd zijn, die een brandend verlangen hebben om hun bedrijf succesvol te laten zijn en hier ook ALLES voor willen doen.

Mijn klanten zijn geen twijfelaars, maar besluiten snel.

Ze weten wat ze willen en ze gaan hiervoor.

Daarom zijn ze ook succesvol, of zijn ze hard op weg naar het succesvolle leven.

De ene is MEGA succesvol, maar heel klein, werkt alleen en vanuit huis.
De ander heeft een ONWIJS groot pand en werkt met 200 medewerkers en draaien miljoenen en miljarden aan omzet ieder jaar.

Het maakt niet uit hoe groot of klein je bent. Het maakt niet uit hoeveel je verdiend. Het gaat er niet om hoeveel medewerkers jij in dienst hebt. Of dat jij 100.000 omzet of 5.000.000 omzet wilt maken. Het gaat erom: wat is jouw doel? En wat ben je bereid daarvoor te doen?

Ga jij staan voor waar je wilt zijn? Waar jij naartoe wilt? Voor jouw brandende verlangen.

Dat zijn de mensen die ik wil dienen, die ik wil helpen.

Ik ben geen businesscoach, maar ik weet heel goed hoe het werkt, wat ALLE excuses zijn om maar iets niet te doen.

Een mooi voorbeeld zijn mensen die geen klant worden bij mij. Die komen met argumenten zoals:

‘’Wat levert video mij dan op?’’

Waarop ik dan zeg: ‘’hoe ver ben jij bereid om te gaan?’’

Een mooi voorbeeld zijn mensen die zeggen:

‘’als de video af is, dan gaat mijn webshop stromen van nieuwe klanten!’’

En dan prik ik de bubbel kapot: ‘’nee, mijn video is geen wondermiddel’’.

Klanten kijken me dan altijd bedenkelijk aan.

‘’Dus als de video klaar is, en ik post deze, krijg ik geen nieuwe klanten?’’

 • Nee, natuurlijk niet. Als ik een auto koop, maar ik gooi er geen benzine in, dan kun je er ook nergens mee naartoe rijden.
 • Als ik een video wil maken, maar ik heb geen camera, dan kan ik ook geen beelden maken.
 • Of wanneer je je paard wilt laten inschrijven bij een wedstrijd, maar hij draagt zijn maantop niet over zijn frontriem, dan ga je ook nooit winnen. Herkenbaar toch 😉?

  Dat is met een video net zo. Als je een video maakt, maar je post het zonder strategie, dan gaat het niet het gewenste effect leveren. Dat is met alles zo in het leven, als je maar iets doet zonder doel: dan bereik je het gewenste effect niet. Je geeft op, of je zegt ‘’zie je wel, voor mij werkt het niet’’.

Een video is geen wondermindel. Het is een onwijs sterk communicatiemiddel, en JA het kan daadwerkelijk je omzet verhogen, je imago versterken, naamsbekendheid creëren, voor meer klanten zorgen et cetera. et cetera.

Maar HOE doe je dit dan?

De vraag is dan ook nog: wil je dit echt weten? Want daar kan ik een urenlange blog over schrijven.

Ik kan je vertellen hoe video ervoor zorgt:

 • Dat jij hoger in Google scoort
 • Je klanten langer op je website blijven
 • Je conversies onwijs kunnen stijgen
 • Terugkerende klanten op je website
 • Meer naamsbekendheid en een groot imago
 • Je klantreis om over te gaan naar actie of een koop zal versterken
 • Je minder hard hoeft te werken wanneer een klant eenmaal contact met je opneemt
 • En ga zo nog maar even door.

Maar wil je dit echt allemaal weten? Of wil je weten wat de resultaten kunnen zijn voor jou? Daarom ga ik niet jouw tijd verspillen om uit te leggen hoe dit exact werkt.

Als ik een schilder wil inhuren om mijn huis te verven, wil ik ook niet van de schilder weten welke producten hij moet aanschaffen, welke technieken hij gebruikt, waarom hij de ene keer een dikke en de andere keer een dunne kwast gebruikt. Ik wil weten: kun jij mijn huis netjes verven? Top, dan huur ik je in. 

Hooguit dat je nog wat reviews of foto's gaat bekijken van zijn eerder gemaakt werk, want deze kennis hebben wij wel. Wij kunnen zien of iets netjes is afgewerkt of niet. Dus daar baseer je je keuzes op en niet met welke technieken of materialen hij werkt. 

Alles gaat om het resultaat. 

 

 

 

Goed, dan even terug naar: oke Kaylee, het is leuk dat je dit allemaal zegt.

Maar prima, ik neem dan een video bij je af, de video is klaar en dan?

Van te voren bepalen we waar de video op wordt ingezet. Zelfs wanneer je er geen kaas van gegeten hebt. Je bent niet alleen he! Betreft het werving? Dan zal ik zo gauw even een paar voorbeelden noemen:

 • Vacaturepagina
 • Landingspagina's
 • Social media campagnes
 • Google Display campagnes

Dan ga je met je marketingbureau of een marketingexpert aan de slag. Meestal regelen wij deze ook nog voor je als je al niet zelf over een bureau beschikt. 

Ga dit niet zelf doen. Alsjeblieft niet. Dit heb ik al te vaak fout zien gaan. Als je video eenmaal online staat, dan heeft het geen ''suprise'' effect meer en dan sla je de plank mis. Je kunt het niet voor de tweede keer presenteren. Althans, de resultaten zullen beduidend minder zijn. 

Als de video eenmaal staat, dan kan deze beter goed staan.

 

Doen videoproductiebedrijven dan geen marketing?

In principe niet, ik denk dat wij wel uitzonderlijk zijn dat we zo bij dit proces betrokken zijn. Wat ik vaak zie is dat de videoproductiebedrijven wel hele goede content maken, mooie beelden, toffe montage maar goed, alleen daarvoor investeer je niet. 

Je wilt dat je content waarde heeft, het doel gaat bereiken waarvoor je de investering doet en je wilt je resultaten daarmee versterken. 
Dus ja, een stukje marketing komt er ook bij kijken. 

Wij moeten ons ook gaan verplaatsen in jouw klant en jouw klantreis. Anders kun je net zo goed een standaard video maken en dan past elk logo aan de achterkant van de video. Zo werkt het niet. Makkelijk geld verdienen wel, misschien doe ik dan toch iets verkeerd haha. 

Ik vind het mega belangrijk dat wij ook meedenken met de marketing, want dat is gewoon 80% van je video. 

🎥  Hoe communiceer je als bedrijf -> dit neem je mee in de stijl van de video
🎥  Wat wordt de visuele stijl -> hiermee doe je ook research in het bedrijf 
🎥  Wat wordt de montage stijl -> hoog of laag tempo, retro stijl, minimalistisch, storytelling, corporate e.d. 
🎥 Welke teksten moeten er wel of niet in verwerkt worden -> is de informatie die we geven goed opgebouwd, wil je teveel vertellen en is dit eigenlijk helemaal niet relevant voor je klant (de dode hoek), in welke volgorde gaan we dit vertellen, hoe prikkelen we de kijker om door te blijven kijken enzovoort....
🎥  Waar wordt de video op ingezet -> verbazingwekkend genoeg krijgen we vaak als antwoord ''de website'' en dan denk ik: je gaat 5K investeren in een video die je alleen op je website gaat plaatsen? Waarom? De video is vaak zo multifunctioneel inzetbaar. Je kunt zelfs je hoofdfilm gebruiken om daar weer een stuk of 5 snippets uit te knippen voor op social media als teaser of als extra info.Je kunt op diezelfde draaidag nog een extra scene opnemen zodat je de beelden kunt combineren uit de hoofdfilm met een marketingcampagne. Oke, ik voel al een nieuwe blog aankomen hierop... Laat ik eerst even doorgaan met deze.

Kijk het daadwerkelijk uitvoeren van een marketingcampagne... daar zijn andere specialisten voor, maar als dit in de basis niet goed staat, dan kun jij wel met je video naar een marketingbureau gaan, maar dan weten zij ook niet wat ze ermee aanmoeten. Alles is een samenwerking. Wij kunnen niets zonder jou, een marketingbureau kan niks zonder ons en jou, en jij kunt niks zonder marketing in welke vorm dan ook.

Vaak lijkt het ook ingewikkelder dan het is, omdat je het wellicht nog niet kent. De meeste van mijn klanten zijn hier wel al bekend mee, maar er zijn ook bedrijven die alles tot nu toe zelf hebben gedaan. 

Daarom helpen we je echt wel op weg en vind ik het ook belangrijk dat je niet aan het lot wordt overgelaten. 

Niets is vervelender dan dat je niet meer weet wat je ermee moet, terwijl de ander gewoon het antwoord voor je heeft liggen en in werkelijkheid het VELE male simpeler is dan jij denkt.

Want dan komen we weer terug op de 'HOE'. 

Hoe moet ik dan een marketingcampagne opzetten? Dat hoef je helemaal niet te weten. Daar zijn wij voor, daar zijn bureaus voor.

Jij hebt 1 doel, dat is jouw focus en wij helpen je daarbij. 

Zo simpel kan het zijn 🙌.