Vrijblijvende offerte

Blog 004 | Videomarketing

Terug naar overzicht

Videomarketing

Videomarketing.
Waarom werkt het zo goed?

Videomarketing kent de laatste jaren een enorme opmars aan populariteit. Tegenwoordig is het één van de beste manieren om je boodschap bij de mensen te krijgen. We hebben tegenwoordig allemaal meer haast. Het is als bedrijf een stuk lastiger om op te vallen tussen de grote menigte. Daarom is videomarketing online een geschikte manier van marketing in deze moderne tijd.

Snel offerte ontvangen?

videomarketing online

Na het lezen van deze blog weet je dit:

 • Wat videomarketing is
 • De cijfers van videomarketing
 • Voor- en nadelen van videomarketing
 • Welke vormen van videomarketing er bestaan
 • Waar je een gratis projectplan & offerte kunt opvragen bij Okay Media

De cijfers van videomarketing

Er zijn vrij harde cijfers beschikbaar over video marketing online. 43 procent van de mensen prefereert videocontent van bedrijven, 55 procent van de mensen bekijkt dagelijks een video via het internet, en 65 procent van de mensen bekijkt een video voor meer dan driekwart.
Daarnaast is video marketing online vaak een bijdrage aan een enorme omzetstijging. De kansen op soort enorme cijfers worden alsmaar groter wanneer je start met video marketing met de hulp van Okay Media.

Videomarketing in het kort

Wat is video marketing nu concreet? Wel, de term spreekt eigenlijk wel voor zich. Het is een vorm van marketing waarin men een merk of product promoot aan de hand van videocontent. Het is feitelijk dus een video die gemaakt wordt voor en door een bedrijf, die online wordt ingezet om meer klanten te trekken. Video marketing YouTube is vaak erg populair. Dit is een van de meest toegankelijke video platformen op het internet, daarnaast doet Facebook het ook erg goed, maar video marketing YouTube is vaak makkelijker om mee te starten. Je kunt eens een kijkje nemen bij Okay Media voor de beste tips en adviezen.

videomarketing

De voors en tegens

Alles heeft zo zijn voor- en zijn nadelen. Voordelen zijn dat beelden alles vertellen. Wanneer je enkel leuzen hebt ter promotie dan kunnen deze soms heel krachtig en pakkend zijn, maar wanneer je dat visuele aspect toevoegt dan heeft dit een hele grote meerwaarde.

Met video marketing kun je veel mensen bereiken, en dus kun je een grote ‘’customer-base’’ creëren wanneer je de juiste strategie hebt. Video marketing kent tal van nieuwe mogelijkheden, en het kan echt iets losmaken bij de mensen. Beeld en geluid zijn enorm krachtig. Wanneer je echt iets weet te triggeren, dan komt je boodschap pas echt goed over!

Nadeel videomarketing
Het nadeel is dat het gebruik van video nog niet zo makkelijk is als je denkt. Soms zie je een video die er vrij simpel uit lijkt te zien, maar er gaat in de achtergrond veel meer werk aan vooraf dan je denkt. Dat komt omdat het produceren van een goede en professionele video veel tijd en energie kost. En daarnaast is het monteren en perfectioneren van de video een echte expertise. En, wat nog veruit het lastigste is, is om de video echt bij de mensen te krijgen. Dit is nog niet alles. Om deze gecompliceerde punten te verwezenlijken moet je ook nog eens een grote investering doen. Want, het is uiteraard niet gratis. 

Voordeel videomarketing

De populariteit van een video is geen discussie meer, dat is gewoon een feit. Videomarketing is onmisbaar geworden voor een bedrijf die daadwerkelijk wilt groeien en professioneel op de markt wilt staan. Het is bijna raar als jij als bedrijf geen video hebt. Want hoe moeten mensen dan een gevoel krijgen bij jou? Via de teksten en foto’s is dat vaak een beetje achterhaald en ouderwets. Het grote voordeel hiermee is dus ook dat je verbinding met mensen kunt maken, ze een gevoel kunt meegeven en dat je ze ook kunt sturen in wat je wilt dat zij te weten komen over jou, je bedrijf en/of je product.Fact

s

Facts

Bedrijven met een video verkoop je veel sneller, dan bedrijven zonder video. Dit komt door meerdere factoren waaronder bijvoorbeeld: de know, like en trust factor, de professionaliteit die je als bedrijf uitstraalt, iets beeldend zien werkt 10x beter dan alleen tekstueel en mensen onthouden je beter, binnen ongeveer één minuut heeft de (potentiële) klant alle informatie die hij/zij nodig heeft, zonder uren op de website te moeten scrollen en lezen en er zijn nog zoveel meer voordelen…

Het is bewezen (ook als ik kijk naar mezelf en mijn eigen klanten die mijn video’s inzetten voor internationale videocampagnes op social media) dat de klikken naar de websites stijgen, je meer leads ontvangt, je zichtbaarheid en naamsbekendheid vergroot en heel belangrijk: je conversies omhoog gaan! 

Conclusie

Er zijn zo ontzettend veel voordelen, dat ik je eerder zou willen vragen: ”waarom zou je het niet doen?” en weegt dat echt af tegenover de voordelen die je eruit zult halen? ”wat wil je dat het je oplevert?” als je bij een goede videoproductiebedrijf zit, die weten waar ze mee bezig zijn en ook gespecialiseerd zijn in marketing, dan sla je de plank in ieder geval niet mis. Je investeert één keer en je kunt de video nog jarenlang inzetten. 

Snel offerte ontvangen?

Welke vormen van video marketing bestaan er,
en wat houden ze in?

Wat is de beste inspiratie voor video marketing? Er zijn tal van video’s die je kunt maken. Er bestaan video’s waarin je het bedrijf uitlicht, waar het voor staat en welke diensten het verleent. Hiermee geef je een inzage in: “wie zijn wij?” Er bestaan ook video’s die instructies geven. Deze zijn vaak gespecificeerd richting een bepaald product. Het geeft aan hoe je het gebruikt en of het de aankoop waard. Het antwoord hierop staat vooraf al vast, ja. En je moet als bedrijf de klant overtuigen waarom en Okay Media kan je hierbij helpen en beschikt over de juiste expertise!

Een andere populaire vorm van video marketing zijn de videotestinomials. Hier worden de leveranciers bij betrokken. Zij worden gevraagd om een video op te nemen, een testimonial. Ze profileren zichzelf voor jou als bedrijf, waarom jij een goede partner bent. Een soort vertrouwensboost. Dan hebben we tot slot nog de meest bekende, de viral. Dit is een term waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Dit is als een vrij spannende of grappige video heel vaak wordt gedeeld. Simpelgezegd omdat het spraakmakend is voor mensen. Een viral creëren is lastig. Maar als het je lukt, dan is je video goud waard!

Ben jij benieuwd naar welke type video’s er nog meer zijn? Lees dan mijn andere blog die je dit uitlegd inclusief toffe voorbeelden! Lees de blog ‘welke type video’s zijn er allemaal?’

https://www.youtube.com/watch?v=sVCxUJ3uvKo&ab_channel=BenAmos-EngageVideoMarketing

Video op YouTube bekijken?

Gratis projectplan & offerte?

Ben jij benieuwd wat jouw video zou gaan kosten? Vraag nu gratis een offerte aan en ontvang nu gratis een projectplan met voorbeelden, een mooboard en ideeën voor jouw bedrijf!

Snel offerte ontvangen?

Nee bedankt, ik loop liever klanten mis.

Keep In Touch!


Facebook-f


Youtube


Instagram

Okay Media makes anything look good.

  Vrijblijvende offerte

  No, thank you. I do not want.
  100% secure your website.
  Powered by

   Vrijblijvende offerte

   Powered by