fbpx
zelf video maken
Blog 003 | Zelf video maken
11 februari 2021
videomarketing

Videomarketing

Videomarketing.
Waarom werkt het zo goed?

Videomarketing kent de laatste jaren een enorme opmars aan populariteit. Tegenwoordig is het één van de beste manieren om je boodschap bij de mensen te krijgen. We hebben tegenwoordig allemaal meer haast. Het is als bedrijf een stuk lastiger om op te vallen tussen de grote menigte. Daarom is videomarketing online een geschikte manier van marketing in deze moderne tijd.

videomarketing online

Na het lezen van deze blog weet je dit:

De cijfers van videomarketing

Er zijn vrij harde cijfers beschikbaar over video marketing online. 43 procent van de mensen prefereert videocontent van bedrijven, 55 procent van de mensen bekijkt dagelijks een video via het internet, en 65 procent van de mensen bekijkt een video voor meer dan driekwart.
Daarnaast is video marketing online vaak een bijdrage aan een enorme omzetstijging. De kansen op soort enorme cijfers worden alsmaar groter wanneer je start met video marketing met de hulp van Okay Media.

Videomarketing in het kort

Wat is video marketing nu concreet? Wel, de term spreekt eigenlijk wel voor zich. Het is een vorm van marketing waarin men een merk of product promoot aan de hand van videocontent. Het is feitelijk dus een video die gemaakt wordt voor en door een bedrijf, die online wordt ingezet om meer klanten te trekken. Video marketing YouTube is vaak erg populair. Dit is een van de meest toegankelijke video platformen op het internet, daarnaast doet Facebook het ook erg goed, maar video marketing YouTube is vaak makkelijker om mee te starten. Je kunt eens een kijkje nemen bij Okay Media voor de beste tips en adviezen.

videomarketing

De voors en tegens

Alles heeft zo zijn voor- en zijn nadelen. Voordelen zijn dat beelden alles vertellen. Wanneer je enkel leuzen hebt ter promotie dan kunnen deze soms heel krachtig en pakkend zijn, maar wanneer je dat visuele aspect toevoegt dan heeft dit een hele grote meerwaarde.

Met video marketing kun je veel mensen bereiken, en dus kun je een grote ‘’customer-base’’ creëren wanneer je de juiste strategie hebt. Video marketing kent tal van nieuwe mogelijkheden, en het kan echt iets losmaken bij de mensen. Beeld en geluid zijn enorm krachtig. Wanneer je echt iets weet te triggeren, dan komt je boodschap pas echt goed over!

Nadeel videomarketing
Het nadeel is dat het gebruik van video nog niet zo makkelijk is als je denkt. Soms zie je een video die er vrij simpel uit lijkt te zien, maar er gaat in de achtergrond veel meer werk aan vooraf dan je denkt. Dat komt omdat het produceren van een goede en professionele video veel tijd en energie kost. En daarnaast is het monteren en perfectioneren van de video een echte expertise. En, wat nog veruit het lastigste is, is om de video echt bij de mensen te krijgen. Dit is nog niet alles. Om deze gecompliceerde punten te verwezenlijken moet je ook nog eens een grote investering doen. Want, het is uiteraard niet gratis. Daarnaast heb je soms problemen met verschillende versies in software die mensen hebben. Dit kan soms een probleem zijn waardoor zij de video niet kunnen bekijken. Soms rekenen ze dit het bedrijf aan, ten onrechte, maar dit kan wel gebeuren.

Welke vormen van video marketing bestaan er, en wat houden ze in?

Wat is de beste inspiratie voor video marketing? Er zijn tal van video’s die je kunt maken. Er bestaan video’s waarin je het bedrijf uitlicht, waar het voor staat en welke diensten het verleent. Hiermee geef je een inzage in: “wie zijn wij?” Er bestaan ook video’s die instructies geven. Deze zijn vaak gespecificeerd richting een bepaald product. Het geeft aan hoe je het gebruikt en of het de aankoop waard. Het antwoord hierop staat vooraf al vast, ja. En je moet als bedrijf de klant overtuigen waarom. Okay Media kan je hierbij helpen en beschikt over de juiste expertise!


Een andere populaire vorm van video marketing zijn de videotestinomials. Hier worden de leveranciers bij betrokken. Zij worden gevraagd om een video op te nemen, een testimonial. Ze profileren zichzelf voor jou als bedrijf, waarom jij een goede partner bent. Een soort vertrouwensboost.
Dan hebben we tot slot nog de meest bekende, de viral. Dit is een term waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Dit is een vrij spannende of grappige video heel vaak wordt gedeeld. Simpel omdat het spraakmakend is voor mensen. Een viral creëren is lastig. Maar als het je lukt, dan ben je goud waard!

Benieuwd wat videomarketing voor jou kan doen?
Test het gratis!

Dé gratis bedrijfsvideoscan!

Wanneer je wilt starten met video marketing dan kun je nu het maximale voordeel halen uit de gratis bedrijfsvideoscan van Okay Media! 

Hiermee krijg jij de beste tips op basis van enkel negen korte vragen, en je ontvangt binnen twee dagen een persoonlijk plan, helemaal op maat met adviezen, voorbeelden en ideeën, zodat jij op de beste manier kunt starten met video marketing. 

Op deze manier wordt video marketing voor jou helemaal foolproof!

 

is de bedrijfsvideo scan ook
geschikt voor jou?

Hoe zou het zijn als:

Jij door gebruik te maken van een bedrijfsfilm/video, een exclusieve beleving weggeeft waar potentiële klanten alleen nog maar "JA" op willen zeggen

Jij door middel van video de waarom verkoopt en daardoor jouw verkopen gaan stijgen

Jouw bedrijf op heel veel soorten manieren zichtbaar is waar potentiële klanten niet meer omheen kunnen

Jij door middel van een promotiefilm jouw product of dienst écht tot leven kan brengen

Klanten écht de verbinding voelen met je bedrijf 

Jouw bedrijf zichtbaar(der) wordt en het veel potentiële klanten oplevert 

Jij onderscheidend bent van jouw concurrenten en jij je in de markt neerzet als een professioneel bedrijf

hoe werkt het?

1. scan ✓

Je vult een korte vragenlijst in zodat ik de juiste informatie heb om een goed advies te schrijven

2. analyse ✓

Jouw website en social media wordt geanalyseerd waar video het beste op ingezet kan worden en waarom

Nee bedankt, ik hoef niet nog meer klanten

3. concept ✓

Ik maak een projectplan met gerichte adviezen, ideeën en voorbeelden van hoe we dichter bij jouw doelen kunnen komen

4. projectplan ✓

Jij ontvang binnen 2 (werk)dagen een op maat gemaakt projectplan in jouw mailbox! 

Okay Media makes anything look good.